——-

Codruț-Ionuț CHIRIAC

Avocat – Managing Partner 

Avocatul Codruț Chiriac este, membru al Baroului București, cu o experiență considerabilă în practica avocațială de litigii din România, fiind recunoscut ca un excelent avocat pledant în fața instanțelor de judecată și, respectiv autorităților judiciare penale.

Titularul cabinetului individual de avocat si fondatorul Chiriac & Asociații este și coordonatorul acestui proiect, un important hub de specialiști recunoscuți în arille lor de activitate, care doresc să pună împreună propria expertiza, aceștia fiind gata sa dezvolte cele mai inovative și personalizate strategii / proiecte, pentru tine, familia și afacerea ta.

În timpul studiilor universitare Codruț Chiriac s-a remarcat prin ținuta academică excelentă, rezultatele foarte bune obținute in timpul anilor de studii și, respectiv, prin numeroasele proiecte în care acesta a fost implicat, motiv pentru care, in mod constant a fost unul dintre bursierii Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

În acest context, a fost recrutat încă din facultate de una dintre cele mai mari rețele internționale de avocați – Deloitte Legal, membră a gigantului Big Four – Deloitte Touche Tohmatsu Limited.

Astfel, pentru mai bine de opt ani de zile, din poziția de avocat, a făcut parte din echipe multidisciplinare, atât naționale cât și internaționale, oferind la cel mai înalt nivel servicii juridice, fiscale și de consultanță în afaceri, înțelegând în detaliu mediul de business și tipologia persoanelor fizice din top management.

Acumulând o experiență considerabilă în diverse ramuri ale dreptului național și internațional, și ca urmare a implicării lui directe în derularea cu succes a unor mandate de maximă complexitate și importanță, avocatul Codruț Chiriac a decis că este momentul să-și urmeze proiectul personal, să coopteze alături de el profesioniști desăvârșiti, caractere puternice, bine pregătite, cu care să pună bazele unui proiect ambițios – Chiriac & Asociații.

Solidele cunoștințe teoretice și practice, precum și aptitudinile personale de interacțiune, negociere și asistență/reprezentare clienți, atât persoane fizice cât și juridice, conferă avocatului Codruț Chiriac aptitudinile necesare, pentru a reprezenta cu succes interesele clientului, atât în faza de asistență/reprezentare cât și/sau acordarea de consultanță juridică echilibrată prin raportare la diferiți factori de risc, speficifici tipologiei din care clientul face parte.

Avocatul Codruț Chiriac este recunoscut ca un veritabil avocat litigant, apărând cu succes interesele legitime ale clienților săi, în raporturile cu persoanele private, cu cele ale autorităților administrative și/sau judiciare, precum și în fața instanțelor civile și/sau penale (după caz).

El a activat în principal în ramura dreptului administrativ și fiscal, asistând și reprezentând cu succes, atât în faza administrativă cât și judiciară, importanți clienți naționali și internaționali, din diferite sectoare de activitate, precum: cel al construcțiilor, imobiliarelor, auto motive, energie și retail.

Dovedind o bună cunoaștere a mediului de afaceri, înțelegând în detaliu tranzacțiile economice, și interesele specifice mediului de afaceri din România, fiind un bun cunoscător al tipologiei persoanelor cu funcție de conducere avocatul Codruț Chiriac a asigurat cu succes asistență și reprezentare, în materie penală, in cadrul unor dosare importante, ce vizau în principal infracțiuni de corupție și infracțiuni economice (e.g. spălare de bani, falsificare de monedă, evaziune fiscală, infracțiuni specifice pieței de capital, infracțiuni informatice, etc.).

Avocatul Codruț Chiriac asigură cu succes asistență juridică și reprezentare în dosare complexe de malpraxis și, respectiv, în cauzele ce vizează răspunderea civilă și/sau penală, în care sunt implicate inclusiv societățile de asigurări.

Asistența și reprezentarea în materie penală și/sau contravențională (după caz) este acordată atât persoanelor fizice aflate in funcții de conducere și/sau răspundere, cât și persoanelor juridice, care fac obiectul unor investigații derulate de autoritățile statului (e.g. inspectorii fiscali antifraudă din cadrul A.N.A.F.), de organele de anchetă penală (e.g. procurori și organele de poliție judiciară) sau chiar de variate instituții ale statului (e.g. I.S.T.C., A.N.S.P.D.C.P., A.N.P.C. etc.).

Avocatul Codruț Chiriac deține cunoștințe solide în materia dreptului civil (contracte), dreptul asigurărilor, dreptul transporturilor, dreptul construcțiilor și imobiliare, drept contravențional, drept societar, insolvență și executare silită, asigurând cu succes clienților săi, atât consultanță juridică de specialitate cât și, servicii de asistență și reprezentare în fața tuturor instanțelor judecătorești / arbitrale din România, și/sau în fața organelor de ancheta penală.

Este preocupat în mod constant de evoluția jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, activitate necesară pentru a putea să asigure cu succes o veritabilă și efectivă apărare clienților săi. C.E.D.O. este organism internațional jurisdicțional suprastatal, special creat pentru a fi un ultim bastion pentru milioane de oameni, aflați în luptă directă cu abuzurile reprezentanților statelor membre.

Avocatul Codruț Chiriac este vorbitor de limbă engleză (nivel complet de lucru), limbă franceza (nivel mediu de lucru) și limba italiană (nivel mediu de lucru) asigurând cu succes o bună comunicare cu clienții de naționalitate străină.

Contact retele sociale

Arii de practică

  • Drepturile Omului – C.E.D.O.;
  • Malpraxis;
  • Construcții și urbanism;
  • Litigii fiscale și administrative;
  • Litigii civile și comerciale;
  • Drept penal al afacerilor;
  • Drept civil – Contracte;
  • Drept contravențional;
  • Dreptul asigurărilor;
  • Dreptul transporturilor;
  • Dreptul muncii; 
  • Dreptul asigurarilor sociale;
  • Drept societar;
  • Insolvență și executare silită.

Educație și calificări

  • Participant în calitate de speaker la diferite conferințe (2020-2022);
 •  
  • Absolvent al Institutului Național pentru Pregătirea Avocaților (2012);
 •  
  • Master în disciplina Dreptul Afacerilor, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București (2012);
 •  
  • Absolvent al Departamentului pentru pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Științele Educației Universitatea din  București (2011);
 •  
  • Licențiat în drept, Facultatea de Drept din cadrul Universității din București (2011).